family-picnicMange familier har allerede en fast dag i ugen, oftest i weekenden, som de bruger sammen i familien for at knytte bånende og være sammen på en anden måde. Hvis ikke man har en sådan dag, bør man overveje om det var noget man skulle indføre.

Idéen er at man ved en fast aftalt dag, har en dag hvor man sammen kommer ud af huset, det kan være en opgave i en stresset hverdag at have overskud til at være social og finde på andet end at se tv sammen med familien. Det er næmmere at overskue når man har en "aftale" og alle ved at man skal være med og bidrage. I dag er børn mindre aktive og bruger mere tid foran fjernsynet og spillekonsolen, det er derfor sund for dem og familien at komme af sted.

Man kunne lave en fast aftale f.eks. hver lørdag eller søndag, hvor alle har fri og har plads til at kunne afsætte en dag eller et par timer. Selvom børnene er godt i gang med at spille og "ikke gider ud og gå i en skov" så ændre det sig hurtigt når man kommer af sted og det ender med at alle hygger sig.

Hjemme hos os er der vores "lørdagstur", hvor børnene glæder sig at blive overrasket. De er tit meget spændte på hvad vi har fundet på og prøver at gætte sig frem til hvad det kunne være.

Det behøver nødvendigvis ikke at være en tur der er bundet med omkostninger det handler om at kunne komme på en masse gode idéer og bruge sin fantasi. Man kan, hvis man er ved at løbe tør for idéer, lave en fælles liste hvor man kan komme med bud på nye idéer.

Hvad kan man finde på

Der er mange typer af forskellige ture og aktiviteter og det afhønger meget af det lokalområde man bor i. 

Der er forskellige måder at gøre det på og det er populært sagt, kun fantasien der sætter grænser, det er dog vigtigt at sørge for stor variation, for at undgå at ens familietur ikke bliver for ensformi og kedelig.

Skoven

En af de mest indlysende forslag er turer i skoven, her kunne man bruge dette som et fast punkt i sin planløgning, i det man kunne finde på forskellige skove eller bare forskellige ture i skoven.

Byer

I de større byer er der i de fleste tilfølde langt til skoven, men der er oftest mange forskellige partker som kan besøges, eller hvis børnene er mindre kunne man skifte imellem de forskellige legepladser. 

Arrangemeter

Det er også en rigtig god idé at holde øje med lokale arrangementer i det område man bor i, der er faktisk en del arrangementer for alle aldre, som både er gratis og udfordrende eller lærerig for børnene.